GRIPDANCE more dance less fight a global dance a global artwork

Home        Concept        Photo documentation        Co-operative art        Contact

<<back

 

2008

A mistake projekt

L
ocation: Casa de la Poesia, Muralla e/ Mercaderes y Oficios, Habana Vieja, CUBA.

Artist:
Rikke Rohde

Dancer: Lázaro Pedroso and Támara Toledo
Nationality:
Cuban

 
 

 

A mistake projekt
Beskrivelse af et projekt der gik i vasken – Casa de la Poesia – Havanna – Cuba
 

På en af mine turer rundt i Havanna, hvor jeg var på udkik efter gode steder at male, kom jeg forbi et fint sted der hedder Casa de la Poesia. Stedet er center for kunst og litteratur i Havanna. Stedet har også en meget fin gårdhave hvor jeg fik øje på en god væg. Jeg kontaktede en af de ansatte i centret og fortalte om projekt Gripdance og han var straks meget interesseret. Vi aftalte et møde med centrets leder, hvor jeg fremlagde projektet og min ide om at male på deres mur. Ideen blev modtaget meget positivt og centerets leder gik straks i gang med at indhente de fornødne godkendelser. I løbet af godkendelses-proceduren, fremlagde jeg skitser og var til tre møder, med forskellige leder der skulle >>

>>
godkende projektet. Enden på det hele blev en aftale om, at jeg skulle male på vægen d. 6-7/2 2008. D. 4/2 mødte jeg op på Casa de la Poesia og klirrede aftalen – alt var i den skønneste orden, stilladset var ankommet og de glæde sig til at jeg gik i gang.

D. 6/2 kl. 8.00 mødte jeg op i Casa de la Poesia i arbejdstøj og medbringende de fornødne redskaber. Nogle stilladsfolk var så småt ved at tage sig sammen til at flytte stilladset til ”min væg”, så jeg satte mig ned for at vente til de var færdige. Efter en halv times tid kom lederen af centret løbende, hun så meget oprevet ud og fortalte at der nu var problemer, og at vi alligevel ikke kunne gennemfører projektet som aftalt, da det andet center der havde til huse i de samme bygninger, pludselig ikke ønskede at få malet noget på væge. Jeg var noget forundret, da de jo havde haft næsten en måned til at få alle aftaler >>

>>

på plads, og da de flere gange havde fortalt mig at alt var ok. Jeg måtte også undre mig over at de havde overset at klirre projektet med det andet center i huset, som både jeg og de selvfølgelig hele tiden havde vidst var en vigtig medspiller. Med intet hjalp, projektet måtte opgives!

Mine Cubanske kunstner kolleger fortalte mig efterfølgende, at historien desværre ikke var enestående, da noget lignende ofte udspiller sig når der er tale om at samarbejde med statslige organisationer.

 

 

 

 

<< back

Inicio        Concepto        Foto documentación        Arte de participar        Contacto

www.gripdance.org      www.artgarage.dk     www.amoksmykker.dk     www.rohdesign.dk